The Blog

Karna & Shashi

Jag lovade att visa Karna & Shashi några bilder från deras bröllop förra veckan. De var så vackra! Ett fantastiskt bröllop, och fast bröllopsfotografen inte ska gråta på vigseln kunde jag inte hindra att någon tår föll. Det var så vackert!

Thank you Karna and Shashi for letting me be a part of your very special day.

karnashashi1

karnashashi2

Bröllop | 0 Kommentarer

Utställning 26-27 april

Hej vänner!

I helgen ställer jag ut en del av mina foton tillsammans med Rasmus Thuresson som fotograferar jättefina naturbilder. Pia Lindberg och Karin Thuresson kommer också ställa ut en del av sina grejer. Det kommer bli fantastiskt, så jag tycker verkligen ni ska komma! Temat för mina foton är porträtt, både familj, bröllop och modellfoton.

Utställningen kommer vara i Ubbaboda skola, som ligger utanför Lönsboda. 26-27 april, alltså i helgen, kl 10-16 båda dagarna. Hjärtligt välkomna!

hanna1

på bild: Hanna Anevik

Rebecka Creates | 0 Kommentarer

En god fortsättning på det nya året önskar jag er.

Jag vill önska er ett gott nytt år, eller en god fortsättning på det nya året :) Hoppas allt är bra med er!
Bokningar av bröllopsfotograferingar trillar in, så vill ni säkra ert datum är det dags att boka nu :)

melker

Lille Melker (som inte är så liten längre) får vara med trots att julen är över. God jul i efterskott!

Rebecka Creates | 0 Kommentarer

Julkort

Hej vänner! Hoppas allt är bra med er :)
Nu närmar sig julen, visst är det mysigt? Jag älskar julen, och jag älskar att både skicka och få julkort! Gör ni också det?

I år säljer jag två varianter, ”peppis & peppisgumman” och flugsvampen. De kostar 5 kronor stycket (frakt tillkommer), eller 10 stycken för 45 kronor (frakt ingår). Skicka ett mail till
info @ rebeckacreates . com om ni vill beställa.

vykort

(julkorten är på matt vykort, så de är lite mattare i färgen än på datorn)

Okategoriserade | 0 Kommentarer

Kasper & Josefine

Efter lite semester är jag tillbaka igen. Jag har skickat iväg bilder för framkallning och levererat andra bilder till kunder. Nu är det inte mycket kvar, och snart är det jul! (jo, visst får man väl längta?)

Den sjukt härliga bilden är från fotograferingen med Kasper och Josefine. Visst blir man glad av den?

Kasper25

Rebecka Creates | 0 Kommentarer

Linda & Håkan

Vilken otroligt vacker höstdag Linda & Håkan hade fixat ;) Det var vackert väder, solen sken, träden skiftade i grönt, gult och rött och Linda & Håkan strålade. Tack fina ni för att jag fick vara med och föreviga er dag!

blogg2

Bröllop | 0 Kommentarer

Cornelia & Oskar del 2

Fredagkväll, så himla härligt! Bästa kvällskänslan är när när man jobbat hårt en hel dag, och bästa fredagskänslan är när man jobbat hårt en hel vecka :) Äntligen helg! Fast först är det bröllopsfotografering, ett höstbröllop! Jätteroligt! Jag hoppas på gul-orange-röda träd och mycket sol!

Och när vi ändå är inne på bröllop tänkte jag att det kunde passa bra med del 2 av Cornelias och Oskars bröllop :) Ha en skön helg!

blogg1 blogg2 blogg3 blogg4blogg4_ blogg4_2 blogg5 blogg8blogg7 blogg6blogg8_ blogg8_2blogg9blogg10

Bröllop | 0 Kommentarer

Redigeringstips

bildmariajoelfargbw

Bilden på Maria och Joel är en av mina favoritbilder. Jag älskar motljus, jag älskar ljusa och glada bilder, och jag älskar ögonblicksbilder. Denna är en så fin mor-och-son-bild, och jag tycker den är fantastisk både i färg och svartvit.

Men hur ser bilden ut direkt i kameran? Jag fotograferar alltid i RAW, vilket betyder att bilden är ”rå”. När man fotar i jpeg förstärker kameran själv färger och ljus, men i RAW gör den alltså inte det, utan bilden är grå och dassig, dvs jättetråkig! MEN man har oändliga möjligheter att redigera den så bilden får sitt ”rätta jag”!

Det finns många vägar till att få bilden ungefär likadant, men jag ska visa hur jag brukar göra!

1. Jag öppnar bilden i Camera Raw som är en del av photoshop. Jag börjar alltid i Camera Raw och går sedan över i vanliga photoshop. Det röda ni ser i bilden är områden som är överexponerade, alltså där det kommer bli vitt vid utskrift. Det kan jag åtgärda genom att dra ner ”highlights” som finns till höger bland reglagen, men jag vill ha bilden ljus och jag tycker inte att det gör något att det blir utfrätt på sina ställen.

bild1

2. Jag drar ner ”temperature” lite för att jag tycker bilden är lite varmare i färgerna än jag vill ha den. Sedan drar jag ner ”exposure” lite och drar upp ”contrast” en rejäl bit!

bild2

3. Jag går in i fliken ”tone curve” och gör en s-kurva där för att få lite extra kontrast.

bild3

4. Sedan öppnar jag bilden i stora photoshop och ger bilden lite extra kontrast. ”IGEN, varför?!” undrar ni. Jag tycker om att förändra bilden i små steg, jag förändrar alltså bilden sällan i ett enda stort steg.

bild4

5. Sedan stärker jag svärtan i ”levels”.

bild5

Det är såklart olika hur jag redigerar för olika bilder, men motljusbilder brukar jag göra på det här sättet. Man kan hålla på ganska länge, dra reglagen fram och tillbaka, ångra sig, göra om osv. Till slut har man hittat hur man vill ha bilden, hur man gillar den bäst. Att man har så stora redigeringsmöjligheter gör att bildredigeringen är lika rolig som fotograferandet (och det är ju tur, eftersom redigeringen är den största delen av arbetet).

För att sedan göra bilden svartvit lägger jag över ett lager ”gradient map”.

foreefter

Photoshop & Redigering | 2 Kommentarer

Somriga höstbilder

Nu är urvalet klart till barnfamiljerna, hoppas de blir lika nöjda som jag är med bilderna :)

När jag fotade denna härliga familj fick vi både sommarvärme, regnbåge och höstlöv. Det blev så himla fina och härliga bilder! Jag fotograferade Annelie och Joakim i vintras när de gifte sig, då var det betydligt kallare och vi gick i nästan en halvmeter snö. (En bild från bröllopet finns här – länk till min gamla blogg).

goransson

Barn & Familj | 0 Kommentarer

Cornelia & Oskar del 1

Nä, nu är det dags att visa er bilder från Cornelias och Oskars bröllop! Det blir två inlägg, första delen med Cornelias förberedelser inför den stora dagen. Cornelias syster Therese var tärna, så vi tog några bilder på dem också innan vi lämnade för kyrka och vigsel.

blogg1

blogg3 blogg4 blogg5blogg6

blogg8 blogg7

Bröllop | 0 Kommentarer